Híreink

Vissza

Halászléfőző fesztivál Tiszaújvárosban

Közzétéve: 2015-03-08
Tiszaújváros 2004 után újra megrendezte a halászléfőző fesztiválját a Sziget-Csárda melletti területen, a Tisza partján. Az esős idő ellenére nagy érdeklődés kísérte a rendezvényt, több, mint száz csapat (önkormányzatok, cégek, baráti társaságok) neveztek be a halászléfőző versenybe. Bár a verseny megnevezése alapján halászlét kellett (volna) készíteni, de sok csapat más halételeket is alkotott. Volt, aki marhalábszár pörköltöt tett le e zsűri asztalára. Hiába, van még mit fejleszteni a szövegértésen. (A képen: Az Ipartestületet képviselete Hódos Antal, Törökné Zsóka, Fekete Imre. Fotó: Tóth Imre)
A Hajdúnánás Városi Önkormányzat is megjelent az eseményen. A közmunkaprogram termékeit mutatták be, ismertették a Bocskai Korona helyi pénzünket, készítettek halászlét, melyben már saját termésű őrölt piros paprika adta az étel színét. Az Ipartestület is részt vett a városi programban. Harcsa halászlét (Hódos-módra), tejfölös harcsapaprikást, harcsa-töpörtyűt, olajos halat tálalt a zsűri asztalra Hal-lakoma címen. A zsűri bronz diplomával értékelt egész napos munkánkat.
 
A nap során alkalom nyílt baráti beszélgetésekre, a gasztronómiai versenyeken megalapozott barátságok erősítésére, újabb ismeretségek kötésére.
Az eredményhirdetés előtt az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend két új tagot avatott lovaggá.
Vissza

Bocskai Korona

Stefán Camion

Autómentés
M3, M30, M35)
24 órában
Felépítmény-gyártás
Szállítás
Autóbontás
TruckShop
Szervíz
Hidraulikacső gyártás
Gumiszerelés
OMV kenőolajok

LAC-HÚS KFT.

Megbízható
Magyar
Minőségi

 
Korszerű vágóhíd
Kiskereskedelem
Magyaros étterem

Família Bútorbolt

Família
bútor és lakástextil bolt
Hajdúnánás

Isten óvja a tisztes ipart! 
Hajdúnánási Ipartestület - 1782 óta

powered by Á.G.I.-CMS 1.17
admin